طرز تهیه قهوه

طرز تهیه قهوه

طرز تهیه قهوه ، مسئله‌ای است که بسیاری از مردم جهان با آن سر و کار دارند. برای تهیه‌ی قهوه روش‌های مختلفی وجود دارد که در این مقاله تلاش می‌کنیم که به چند روش مختلف برای دم‌کردن قهوه اشاره کنیم.

 جوشانده قهوه

یکی از روش‌های تهیه قهوه که جز روش‌های قدیمی می‌باشد جوشاندن آن است که در کشورهایی مانند ترکیه و ایران و بسیاری دیگر از کشورهای خاورمیانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این طرز تهیه قهوه ، آن را به همراه آب داخل قوری می‌ریزند و اجازه می‌دهند آب و قهوه به جوش بیاید. طرز تهیه قهوه به این روش در خانه‌ها کاربرد بیشتری دارد.

تحت فشار

این روش، که بارزترین مثال آن اسپرسو است و طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. بسیاری از نوشیدنی‌هایی که اسامیشان در منوی کافه‌ها وجود دارد بر پایه‌ی اسپرسو هستند و طرز تهیه قهوه به این روش مستلزم تجهیزاتی است که بیشتر در کافه‌ها دیده می‌شود

کمک گرفتن از نیروی جاذبه

شاید روزی که نیوتون نیروی جاذبه را کشف می‌کرد به این قضیه فکر نمی‌کرد که نیروی جاذبه در طرز تهیه قهوه موثر باشد و تبدیل به یک روش اصلی شود.

در این روش قهوه داخل صافی قرار می‌گیرد و آب جوش به آرامی روی آن ریخته می‌شود و عصاره‌گیری از قهوه اتفاق می‌افتد.

غوطه‌وری

دستگاهی که اکثر مردم دنیا با آن‌ آشنا هستند فرنچ‌پرس نام دارد. در این روش قهوه و آب به مدت چند دقیقه ( حدود ۴ دقیقه ) با هم در تماس هستند و به وسیله‌ی صافی طراحی شده، قهوه‌ی آسیاب شده زیر استوانه‌ی فرنچ‌پرس جدا می‌شود و روی این صافی نوشیدنی قهوه‌ی شما آماده‌ی نوشیدن است

ترکیبی

روش دیگری که در طرز تهیه قهوه استفاده می‌شود ترکیبی از روش‌های بالا می‌باشد. برای مثال ترکیب دو روش غوطه‌وری و تحت فشار در دستگاهی به نام ایروپرس که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آموزش تهیه قهوه

صحبتی کوتاه درباره‌ی قهوه اسپشیالتی

تقریبا توی همه ی پستها در باره قهوه اسپشیالتی صحبت شده و حتی یک پست جداگانه داره که با کلیک روی کلمه قهوه اسپشیالتی میتونید اطلاعات لازم رو که مقدمه ی تمامی روشهای دم کردن هست و  رو بدست بیارید.
برای اینکه مطمئن تر بحث رو ادامه بدیم گوشه ای از متن قهوه اسپشیالتی رو مرور میکنیم
حالا دیگر نه تنها تکنیک و مهارت و دانش باریستا مهم است، که مهمتر از آن، سفری است که قهوه از بذر تا رسیدن به دست باریستابه عنوان آخرین تضمین‌کننده‌ی کیفیت، طی می‌کند. اینکه مزرعه‌ی قهوه در کدام ارتفاع در کدام ناحیه، توسط چه کسی، با چه فرآیندی، … به مرحله‌ی رُست می‌رسد و در این مرحله، چگونه حرارت می‌بیند.

تمامی اطلاعات روی قهوه را مطالعه کنید .برای شروع پیشنهاد میکنم  تمرکز خود را روی تاریخ روست قهوه بگذارید وبرای اینکه قهوه ی خوش عطر و طعم تری داشته باشید بلافاصله قبل از دم کردن دانه های قهوه را آسیاب کنید ، دقیقا اتفاقی که میافتد مثل آسیاب کردن دانه های فلفل سیاه یا خرید آسیاب شده ی آن است که مطمئنا عطر و طعم تازه تری رو به غذا ی ما منتقل خواهد کرد .

در کل فرایند شناخت گونه های قهوه و شناخت از برداشت قهوه و مهم بودن نام شهر و منطقه کاملا شبیه به انتخاب و خرید برنج در ایران است . روی بسته بندی های قهوه های اسپشیالتی وقتی نوع گونه نوشته میشود مانند اسم بردن از گونه های برنج ( هاشمی ، دم سیاه ، طارم و…) است و اینکه برنج پاکستان است یا ایران . مازندران است یا گیلان و حتی کدام شهر از مازندران و کدام مزرعه و …

درباره گونه های قهوه باید بگم که بیش از  صدها گونه قهوه وجود داره ولی تمامی گونه های قهوه به دو گونه اصلی  به نامهای آرابیکا و روبوستا شناخته میشوند .
روبوستا مقدار کافئینش دو براره گونه ی آرابیکاست

تاریخ رُست – تهیه قهوه

روی تمامی بسته بندی های قهوه اسپشیالتی تاریخ روست زده شده که بهترین تاریخ مصرف دانه های قهوه یک ماه و نهایتا سه ماه بعد از روست است . این در صورتی است که در بسته بندی باز نشده باشد و یک هفته برای زمانی که در بسته بندی باز شده است و این زمان برای قهوه های آسیاب شده تقریبا به صفر میرسد ، یعنی ما بلافاصله بعد از آسیاب قهوه باید آن را دم کنیم

مقدمه یکم طولانی شد ولی لازم بود ،تقریبا اول تمامی دوره های تخصصی هم به شناخت قهوه ی اسپشیالتی و خود دانه قوه میپردازه که نه تنها توی دم کردن قهوه ترک توی تمامی روشهای دم کردن قهوه بکار گرفته میشه

طرز تهیه قهوه ترک

اول به این بپردازیم که برای دم کردن قهوه ترک برای یک نفر به چه وسایلل و موادی احتیاج داریم
7 گرم دانه ی قهوه
70 گرم آب
گرایندر دستی برای آسیاب کردن قهوه
جزوه یا ظرف مخصوص قهوه ترک
هم زن دستی
شعله ی مستقیم گاز

چند نکته کلیدی و مهم

نسبت قهوه به آب طبق استاندارد انجمن تخصصی یک به ده حساب میشه . برای همین ما از هفت گرم قهوه و 70 سی سی یا گرم آب استفاده میکنیم
کیفیت آب روی طعم قهوه تاثیر بسزایی دارد برای همین پیشنهاد میشود از آب معدنی با سختی کل بین 75 تا 250 استفاده شود که روی تمامی آب معدنیها با TDS شناخته میشود
سایز آسیاب برای دم کردن قهوه ترک همون سایز آسیاب اسپرسو و حتی کمی ریزتر حساب میشه

طرز دم کردن قهوه ترک

اول 7 گرم قهوه رو آسیاب میکنیم و توی جزوه میریزیم
بعد 70 گرم آب رو اظافه میکنیم
اگر دوست دارین مواد دیگه ای مثل شکر بهش میتونین اظافه کنید
بعد مخلوط قهوه و آب رو هم بزنین تا همه قهوه با آب خیس بشن
ظرف قهوه را روی منبع گرما قرار دهید
زمان دم کشیدن قهوه ترک بین 2 تا 2:30 ثانیه است که کنترل حرارت شعله میتونه توی زمان دم کشیدن بهتون کمک کنه .
به دقت  تماشا کنید، هنگامی که فوم شروع به زیاد شدن از لبه ی جزوه  می کند
و قبل از به جوش آمدن جزوه را از روی شعله بردارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.